Zo kun je zo effectief mogelijk afvallen

Fruit

Veel mensen willen graag een paar kilo kwijt maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak keren ze zich tot strenge diëten die uiteindelijke een jojo-effect opleveren. Wij geven hier daarom drie algemene tips die jou helpen om snel en permanent die extra kilo’s kwijt te raken. Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk goed op je eten te letten. De kern van het afvallen is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Mijd vette en suikerbevattende levensmiddelen en dranken en eet vooral veel groenten, fruit, eieren en vlees. Zorg voor een gevarieerde levensstijl en probeer zeker nieuwe producten uit.

Ga lekker bewegen en probeer ondersteuning te krijgen

Helaas is het letten op je eten niet voldoende. Probeer minimaal een half uur per dag beweging te krijgen en het liefst meer. Onderzoek verschillende sporten totdat je er 1 vindt waar je helemaal dol op bent. In Nederland heb de mogelijkheid om honderden verschillende sporten uit te proberen. Probeer daarnaast om ondersteuning te vinden. Misschien wil jouw beste vriendin of partner ook wel een paar kilo kwijtraken en kun je elkaar steunen op de momenten dat je het even zwaar hebt. Daarnaast kun je natuurlijk gaan sporten en er is ook professionele ondersteuning beschikbaar bij ernstige overgewicht klachten. Neem hiervoor contact op met de huisarts.

Diëten is vooral een kwestie van volhouden

Het volgen van een dieet is nooit eenvoudig. Je zult permanente veranderingen moeten doorvoeren in jouw levensstijl en je daar ook echt aan houden. Realiseer je ook dat je deze veranderingen ook aan moet houden als jij jouw streefgewicht hebt behaald, zodat je vervolgens niet weer opnieuw aankomt. Daarnaast zul je zeker bepaalde lekkere dingen missen en moet je jezelf dan even streng toespreken of jezelf een enkele keer een snack beurt toekennen.