Tips voor sterker en gezonder haar

De meeste mensen hebben er wel eens last van, dof en slap haar dat veel uitvalt. Toch zijn er super veel manieren om gezond en sterk haar te krijgen. Er zijn veel factoren die bijdragen aan gezond haar. Zoals vitamines, olie, gummies en algemene verzorging. Hier voor jullie de belangrijkste tips om zo weer gezond, dik en glanzend haar te krijgen.

Was het niet vaak

Je hebt meerdere uren nodig om je haar helemaal te drogen. Je lichaam maakt ook oliën aan die je haar er glanzend uit laat zien. Als je je haar te vaak wast zal het er doffer uit gaan zien omdat er geen natuurlijke oliën meer in je haar zitten.

Gebruik supplementen

Er zijn veel verschillende producten om je haargroei en algemene uitstraling te verbeteren. Haargummies helpen ook geweldig bij de gezondheid van je haar. In deze gummies zitten 15 vitamines die goed zijn voor je welzijn. Ze zijn 100% halal, vegan en koosjer en smaken nog lekker ook. Naast dat het goed is voor je haar. Is het ook goed voor je huid en nagels. Win-win.

Eet gezond en gevarieerd

Je moet haar natuurlijk ook van binnenuit voeden. Vitamines helpen natuurlijk bij het welzijn van je haar. Probeer veel vers fruit en groente te eten. Noten zijn ook erg goed omdat er veel mineralen inzitten. Vis is ook goed om te eten door de omega-3 vetzuren.

Al zie je dit niet zo zitten zijn er veel vervangers om de nodige vitamines binnen te krijgen. Zoals vis collageen en gummies. Vis collageen helpt bij de aanmaak van haarzakjes. Het herstel hiervan word daar ook door versterkt. Vis collageen is ook rijk aan glycine. Dit aminozuur is heel belangrijk voor gezond haar.

Probeer je haar niet te föhnen

Föhnen is handig om je haar snel droog te krijgen, maar toch is het slecht voor je haar. De warmte van de föhn droogt je haar uit. Dit beschadigt de haarschacht waardoor je haar sneller afbreekt. Ook de krultang is slecht voor je haar.

Gebruik geen chemische producten

Chemische producten zijn slecht voor je haar. Ook die van “goede” kwaliteit. Probeer producten die je haar een andere kleur geven of ontkrullen te vermijden.

Gebruik de goede borstel en borstel niet te vaak

Verschillende haarsoorten hebben verschillende borstels nodig.  Zoek uit welk haartype je hebt en koop daar de goede borstel voor. Probeer ook niet te borstelen als je haar nat is. Dit is ook schadelijk voor je haar.

Probeer een paardenstaart te vermijden

Een paardenstaart of knot kan natuurlijk erg handig zijn. Maar het is wel schadelijk voor je haar. Probeer het alleen te doen als het niet anders kan. Soms kan dit haarverlies veroorzaken, vooral als je het heel strak doet.