Op zoek naar een goed eetpatroon? Denk dan hieraan!

Na een jaar waarin we amper buiten hebben kunnen zijn is een goed eetpatroon belangrijker dan ooit. Doordat we minder buiten zijn geweest is de gemiddelde conditie van de Nederlander behoorlijk verslechterd. Nu het land langzaam weer open gaat kunnen we deze conditie weer beginnen op te bouwen. Dit kun je doen door te sporten en er daarnaast een goed eetpatroon op na te houden. Met alleen sporten kom je er namelijk niet! Daarom geven we je in deze blog enkele tips rondom het verkrijgen van een goed eetpatroon.

Intermittent fasting

Als het gaat over het verkrijgen van een goed eetpatroon dan komt de term intermittent fasting al snel om de hoek kijken. Dit is namelijk een van de populairste manieren van het verkrijgen van een gezond eetpatroon van de laatste jaren. Wanneer men het intermittent fasting eetpatroon volgt dan wordt de dag in twee delen opgedeeld. Tijdens het ene deel van de dag mag je wel eten en tijdens het andere deel niet. Je kunt zelf bepalen hoe groot het ‘eetdeel’ van de dag is. Hoe korter dit is, hoe langer jouw lichaam ook vet zal verbranden. Dit is een eetpatroon dat niet alleen goed voor je is, maar waarmee je ook nog eens in korte tijd enorm veel gewicht kunt verliezen!

Leer anders eten

Een gezond eetpatroon valt of staat natuurlijk met de voeding die je binnenkrijgt. Het is natuurlijk ontzettend lastig om het voedsel dat je binnenkrijgt volledig te veranderen. Je kunt er daarom beter voor kiezen om een ingrediënt te vervangen of toe te voegen aan je reguliere eetpatroon. Zo kun je zuidvruchten aan je ontbijt toevoegen. Deze smaken over het algemeen goed met alle soorten ontbijt die je kunt nuttigen. Hier zitten gezonde vitaminen en mineralen in die je anders niet zou binnen krijgen. Een ander voorbeeld van voedsel dat nog veel te weinig wordt gebruikt in gerechten zijn noten. Noten zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en daarom een goede toevoeging op ieder gerecht. Noten zijn over het algemeen een dure toevoeging op je gerechten, maar wel een échte meerwaarde. Laat de prijs je dan ook niet tegenhouden als het gaat om noten kopen. Als je de hoeveelheid voedingsstoffen in noten vergelijkt met andere stukken voedsel dan betaal je in verhouding namelijk weer relatief weinig voor noten!