Je huid gezond en fit houden doe je zo!

Gezonde huid

Onze huid is grotendeels bepalend voor hoe fit en gezond we eruit zien. Dit komt voornamelijk door het feit dat je huid ook het grootste deel van onze uitstraling bepaalt. De huid is namelijk overal op ons lichaam! Het is daarom ontzettend belangrijk om je eigen huid goed te verzorgen. Al is de rest van jouw lichaam namelijk nog zo gezond en fit, met een onverzorgde en niet-gezond ogende huid zie jij er als geheel niet-gezond uit. Omdat de huidverzorging zo ontzettend belangrijk is, geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het verzorgen van jouw huid!

Hydrateren

Om de huid gehydrateerd en gezond te houden dien je deze dagelijks te hydrateren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Sommige mensen geloven in ‘hydratatie van binnen-en buiten uit’. Dit vindt plaats door voldoende water te drinken en daarnaast de huid dagelijks te bevochtigen. Deze manier van hydratatie kan werken, maar werkt voor de meeste mensen helaas niet. Daarom roept ook een hele grote groep andere mensen op tot hydratatie middels verzorgingsproducten. Hydratatie middels verzorgingsproducten werkt eigenlijk voor iedereen en kunnen we een ieder met droge-huidproblemen dan ook aanraden. Probeer hierin zo natuurlijk mogelijke producten te gebruiken. Een prachtig voorbeeld hiervan is arganolie. Deze olie is 100% natuurlijk en bevat alleen maar voedingsstoffen die goed zijn voor de huid. Je zult na enkele dagen behandeling dan ook al resultaat merken!

Beschadigingen aanpakken

Het kan natuurlijk zijn dat je huid in het verleden beschadigd geraakt is. De meest voorkomende huidbeschadigingen zijn littekens en bijvoorbeeld striae. Wanneer je huid hier vol mee zit dan zal het al snel lastig voelen om de huid er weer mooi uit te laten zien. Gelukkig kun je hier rozenbottel olie voor gebruiken. Deze olie behandelt niet alleen de huid, maar ook de littekens en striae. Uit een recent onderzoek is gebleken dat met name de kleur van deze beschadigingen flink neutraliseert na het langdurig gebruik van rozenbottel olie. Het is natuurlijk een illusie dat de beschadigingen volledig verdwijnen, dus het ‘verbloemen’ ervan kan een hele mooie oplossing!