Deze middeltjes helpen om een slechte adem te voorkomen en tegen te gaan

Slechte adem tegen gaan

Er is niets zo vervelend als het hebben van een slechte adem. Je kan er vaker last van hebben, maar het kan je ook zomaar overvallen. In het ergste geval leidt dit ertoe dat je je ongemakkelijk voelt en niet vrijuit durft te praten omdat je bang bent dat andere mensen het ook ruiken. Echter zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddeltjes die een slechte adem tegen kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een tongreiniger set waarmee je alle bacteriën die een slechte adem veroorzaken van je tong af kan schrapen. Hieronder staan verschillende middeltjes onder elkaar die jou kunnen helpen om van je slechte adem af te komen. 

De oorzaak van het probleem 

Wanneer je je slechte adem, oftewel halitose, aan wilt pakken, is het belangrijk dat je de geur niet probeert te verbloemen maar juist probeert te verdrijven. Zoek dus een product dat de kern van het probleem echt aanpakt. Alleen op deze manier kom je namelijk voor langere tijd van je halitose af. Als je bijvoorbeeld kiest voor een mondwater, pak er dan eentje die er ook echt voor zorgt dat alle bacteriën uit je mond gaan waardoor je de hele dag of zelfs nog langer een frisse adem hebt. Lees snel verder voor alle verschillende producten die de slechte adem kunnen bestrijden. 

Mondwater om halitose tegen te gaan  

Een goede manier om een slechte adem tegen te gaan is door mondwater te gebruiken. Neem bijvoorbeeld Oravall mondwater. Dit is een product die gebaseerd is op actieve zuurstof die de schadelijke bacteriën in je mond bestrijden. Hierdoor wordt niet alleen de halitose gemaskeerd, maar ook echt aangepakt. Dit is erg handig wanneer je problemen hebt met tandvlees, bijvoorbeeld wanneer dit erg gevoelig is en je vaak last hebt van bloedingen. Het voordeel van Oravall mondwater is dat de lichte pepermuntsmaak van het product ervoor zorgt dat je meteen een prettige smaak in je mond hebt. Veel mondwaters bevatten ingrediënten die eerder een slechte invloed hebben op de gezondheid van je mond dan een goede invloed, maar gelukkig is dat bij Oravall mondwater niet zo het geval. Zo zit er bijvoorbeeld geen alcohol in het product, omdat dit je mond alleen maar uitdroogt wat juist zorgt voor een slechte adem. Het middels helpt daarnaast ook nog eens ontzettend goed tegen aften!

Kauwgom om halitose tegen te gaan 

Kauwgom is een bekende en effectieve manier om een stinkadem tegen te gaan. Deze kauwgom van Moist-R is echter extra effectief en gezond doordat hij alleen biologische producten bevat. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van natuurlijke xylitol van de berkenboom. Daarnaast is hij gecertificeerd GMO-vrij, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een kauwgom hebt met enkel goede ingrediënten. De kauwgom van Moist-R is dus een goede optie wanneer je halitose tegen wilt gaan. Ook is hij volledig vegan, kosher en ook geschikt voor mensen met diabetes of die gevoelig zijn voor gluten.   

Een pipet om halitose tegen te gaan 

Amandelstenen kunnen erg vervelend zijn en niet alleen een slechte adem veroorzaken, maar ook een keelontsteking. Daarom is het erg fijn als je deze snel en gemakkelijk kunt verwijderen. Iets dat je hierbij kan helpen is een TonsilFresh Cupping Glass. Dit is gewoon een pipetje waarmee je de amandelstenen kunt verwijderen. Je knijpt in het zuigballetje, plaatst het andere uiteinde van de pipet op de amandelsteen en laat het balletje los zodat hij vacuüm trekt. Op deze manier kunnen de amandelsteentjes geen slechte adem veroorzaken. Daarnaast is het pipetje gemaakt van glas waardoor het de rest van je leven lang meegaat. 

Neusdruppels om halitose tegen te gaan 

Wanneer je last hebt van een verkoudheid, komt hier vaak veel neusslijm bij kijken. In dit neusslijm kunnen bacteriën zich gaan nestelen en zo een slechte adem veroorzaken. Ook kan hierdoor je speeksel minder goed je mond reinigen waardoor deze bacteriën helemaal hun gang kunnen gaan. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops pakken die neusslijm aan en zorgen ervoor dat deze meteen een stuk minder wordt. Daarnaast helpt het ook om amandelstenen te voorkomen en gaat die vieze smaak in je mond ook weg. Er zitten geen verslavende producten in deze neusspray waardoor je hem zo vaak kunt gebruiken als je maar wilt. 

Een schoonmaakset om halitose tegen te gaan 

Het is belangrijk om je mond goed schoon te houden wanneer je snel last hebt van een slechte adem. Dit gaat gemakkelijk met de Tongue Clean Voordeelkit van Orapack + California Breath powerdrops. Hier zit een tongreiniger in, gel om je tong te ontsmetten en speciale druppels voor je tong. Eerst smeer je je tong in met de gel en vervolgens borstel je deze met de OraBrush. Met de schraper veeg je dan alle aanslag op je tong naar voren en kun je deze verwijderen. Vervolgens druppel je een aantal keer per dag je tong druppels achter op je tong zodat de bacteriën geen kans hebben om zich hier te nestelen. Een witte tong zal in no time verleden tijd zijn! 

Tandpasta om halitose tegen te gaan 

Uiteraard kun je halitose ook bestrijden met een goede tandpasta. De tandpasta van OXYD-8 is hier speciaal voor ontwikkeld. Hij is namelijk geproduceerd door een dokter van wie de dochter zelf last had van halitose en het niet eens was met de tandpasta’s die toen op de markt waren. Daarom besloot deze dokter om zelf een tandpasta te ontwikkelen die wel echt helpt. Zo is deze tandpasta speciaal gericht om een slechte adem en een vieze smaak in de mond tegen te gaan. Hij voorkomt dat je mond uitdroogt en zorgt ervoor dat hij goed gehydrateerd blijft. 

Zuigtabletjes om halitose tegen te gaan 

Zuigtabletjes zijn een hele snelle en handige manier om een slechte adem tegen te gaan. De meeste pastilles maskeren de geur, maar de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges pakken echt de bron van het probleem aan. Zo smaken ze naar citrus en mint zodat je geen vieze smaak in je mond hebt. Daarnaast zitten er natuurlijke ingrediënten in zoals xylitol en zuurstof die de slechte adem aanpakken. Tot slot zorgen deze tabletten ervoor dat je mond meer speeksel aanmaakt zodat je geen last meer heb van een droge mond.