3 tips bij het scheren van je baard

tips baard scheren

Iedere man die een baard heeft, moet deze eens in de zoveel tijd bijhouden. Van alleen de puntjes bijknippen of trimmen tot een bepaalde lengte tot het gladscheren van je gezicht, er zijn veel verschillende ‘scheerbeurten’ mogelijk. Bij elke manier van scheren zijn er verschillende dingen waarop je kunt letten om het scheren zo goed mogelijk te laten verlopen. In dit artikel geven we je 3 tips bij het scheren van je baard.

Hydrateer de huid voordat je gaat beginnen

Voordat je gaat beginnen met het scheren of trimmen van je baard is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Door je huid te hydrateren, is de kans kleiner dat je je huid beschadigd tijdens de scheerbeurt. Daarnaast maak je de haartjes ook zachter, waardoor je ze eenvoudiger kunt trimmen of scheren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een gezichtsgel of pre-shave. Na het aanbrengen van een van deze producten kun je het beste een hete handdoek over je gezicht leggen. Deze zorgt ervoor dat de gel of pre-shave sneller en beter in je huid trekt. Daarnaast zorgt het warme water ook voor een zachtere huid en zachtere haartjes.

Gebruik de juiste tools

Als je eenmaal gaat beginnen aan het scheren van je baard dan is het belangrijk dat je over de juiste tools beschikt. Ook de kwaliteit van de tools speelt daarbij natuurlijk een rol. Kwalitatieve tools zorgen voor een mooier resultaat en een rustigere huid. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat heb je tools nodig zoals een baardtrimmer, baardschaar, baardborstel, baardkam en een scheermesje zoals bijvoorbeeld een safety razor. Heb je deze tools niet in huis? Geen probleem, ze zijn verkrijgbaar bij kappersgroothandels of bij diverse webshops. Zorg bij het gebruik van een scheermesje dat je gebruik maakt van de beste scheermesjes, daar wordt je huid blij van!

Verzorg je baard en huid ook na het scheren

Ben je klaar met scheren of trimmen? Koel je huid dan goed af met een koude handdoek. Zo komt je huid weer tot rust en voorkom je een gevoelige huid. Gebruik wel koud water, hierdoor gaan de pori├źn van je huid dicht waardoor er geen kleine ontstekinkjes kunnen ontstaan.